Veneto
Vi er ikke ligefrem i småtingsafdelingen, når mængderne af vin, der produceres i Veneto-regionen, gøres op. Området beliggende i den nordøstlige del af landet er det tredjestørste i Italien målt på produktion, og ser man på drue- og vintyper, forekommer udvalget nærmest uoverskueligt.
Læs mere her- Pris v.
- 1 stk.
- 199,95 kr
- 6 stk.
- 90,00 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 149,95 kr
- 6 stk.
- 119,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 149,95 kr
- 6 stk.
- 119,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 419,95 kr
- 6 stk.
- 215,00 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 219,95 kr
- 6 stk.
- 199,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 189,95 kr
- 6 stk.
- 169,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 739,95 kr
- 3 stk.
- 639,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 169,95 kr
- 6 stk.
- 149,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 149,95 kr
- 6 stk.
- 75,00 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 139,95 kr
- 6 stk.
- 119,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 459,95 kr
- 6 stk.
- 399,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 289,95 kr
- 6 stk.
- 259,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 289,95 kr
- 6 stk.
- 259,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 479,95 kr
- 6 stk.
- 419,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 129,95 kr
- 6 stk.
- 109,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 449,95 kr
- 6 stk.
- 389,95 kr
Et utal af lokale og internationale sorter blandes på kryds og tværs afhængigt af, hvor i regionen man befinder sig. Det er ikke muligt at remse alle op her, men dette er hovedområderne:
- Valpolicella: Ud over de ofte lette, friske udgaver, som de lokale gerne drikker køligt, fremstilles her de fyldigere superiore- og ripasso-vine og ikke mindst de tunge, koncentrerede og sødmefulde Amaroner lavet på tørrede druer af typen corvina, rondinella, molinara og corvinone. Også den helt søde røde recioto kommer fra området.
- Soave: Hvidvinene herfra er blandt de meste populære i Italien. Garganega - ofte iblandet pinot bianco, trebbiano eller chardonnay - giver aromatiske og friske vine. Der laves også små mængder af en sød hvid recioto.
- Bardolino: Dette område, der grænser op til Gardasøen, er kendt for sine lette og ganske ukomplicerede rødvine, som skal drikkes helt unge. Druesammensætningen er den samme som i Valpolicella.
- Prosecco: Er ikke et område, men en mousserende vintype, der fremstilles i bakkerne mellem Conegliano og Valdobbiadene i Treviso-provinsen. Vinen laves fortrinsvis på druen glera.