Snowden Vineyards
Diana Snowden Seyess laver vin i to verdensdele - Nordamerika og Europa. Og vinene er så forskellige, som de overhovedet kan være. I USA, nærmere bestemt Californien, er hun ansvarlig for produktionen af de højpotente cabernet-vine fra familievingården Snowden Vineyards. Og i Europa sætter hun sit umiskendelige præg på de raffinerede bourgogner fra Domaine Dujac, som har været i hendes mand, Jeremy Seyess’ families eje gennem årtier.
Læs mere herFra frugtavler til vinproducent på fuld tid
The Snowden Ranch daterer sig tilbage til anden halvdel af 1800-tallet, hvor der blev dyrket både druer og frugttræer i stor stil på ejendommen. Sådan fortsatte det op gennem 1900-tallet, og da ægteparret Wayne og Virginia Snowden i 1955 købte ranchen beliggende på de østlige skråninger i Napa Valley mellem St. Helena og Rutherford, overtog de godt 5 ha med vinstokke, nøddebuske og fersken- og blommetræer. Hen ad vejen indså de, at der var mere fremtid i vinstokke end i frugttræer og fokuserede derfor på druer, som de solgte til lokale vinproducenter.
Den ene flotte årgang efter den anden
I begyndelsen af 1980’erne tog parrets sønner, Randy og Scott, over. De valgte at rive de gamle vinstokke og tilbageværende frugttræer op og genplante udelukkende med cabernet sauvignon, hvilket de omkringliggende producenter i en årrække havde stor glæde af. Det varede dog kun, indtil brødrene besluttede sig for selv at producere vin.
Den første årgang af Snowden Vineyards Cabernet Sauvignon så således dagens lys i 1993, og herefter blev der for alvor skruet op for antallet af egenproducerede flasker. Scotts datter Diana, der i mellemtiden havde uddannet sig til ønolog, blev i 2005 winemaker på Snowden og har siden fremtryllet den ene flotte årgang efter den anden fra de i dag knap 10 ha vinmarker.
Den danske lovgivning kræver aldersverificering ved salg af alkohol