Malbec vin
Kan man tale om nationaldruer, må Malbec vel efterhånden betegnes som en sådan. I hvert fald hvis man spørger vinbønderne i Argentina, hvor denne oprindeligt franske sort trives. Her giver Malbec mørke, kraftige og krydrede vine, der passer som fod i hose til de rå mængder af oksekød, der produceres og spises i landet.
Læs mere her- Pris v.
- 1 stk.
- 179,95 kr
- 6 stk.
- 159,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 209,95 kr
- 6 stk.
- 189,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 569,00 kr
- 6 stk.
- 489,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 179,95 kr
- 6 stk.
- 88,36 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 13.999,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 629,95 kr
- 6 stk.
- 549,95 kr
- Pris v.
- 1 stk.
- 169,95 kr
- 6 stk.
- 149,95 kr
Mere om Malbec-druen
Kommer Malbec-druerne fra lavereliggende marker, hvor sol og varme udgør de klimatiske betingelser, afspejler det sig oftest i den sødme og alkoholtyngde, der fornemmes i vinene. Gror vinstokkene i højderne - i dette tilfælde Andesbjergene - resulterer det i køligere og mere elegante vine.
Druen havde sin storhedstid indtil slutningen af 1950’erne. Før da indgik den mere eller mindre fast i blendet i fremstillingen af Bordeaux-vinene. Malbec ses stadig i enkelte af slottenes marker og benyttes som støttedrue i beskeden målestok, hvorimod den stadig har sin berettigelse længere mod sydvest i Cahors. Her benævnes druen Côt eller Auxerrois og giver langt mere kantede og tanninrige vine end i Argentina. Vinproducenterne er dog blevet bedre til at bløde tanninerne op, og hvor man før i tiden ikke kunne nærme sig en ung Cahors-vin, fremstilles de i dag i mere imødekommende udgaver.
Til toppen