Gratis fragt fra 1.499 kr.

Køb senest 19. dec. kl. 23:59 for levering til jul & 23. dec. kl. 12:00 for levering til nytår

Theis Vine
Menu:

Calvados

Oplev æblebrændevinen fra Calvados hos Theis Vine. Den saftige og klassiske brændevin, der er baseret på æblecider, kommer fra området Calvados i Normandiet i det nordlige Frankrig.

Læs mere her
0 Vine
Sorter efter:  
Empty

Mere om Calvados

Smagen af Calvados er ikke den mest udbredte og populære i Danmark. Selvom vi har en stor tradition for æbler, og selvom det er blevet rasende trendy at brygge sin egen snaps på æbler og andre frugter, så er det som om, at den franske æblebrændevin ikke helt er brændt igennem. Er du til Cognac og Brandy, så kan du imidlertid finde fantastiske Calvados-oplevelser, der har sit helt eget friske og frugtige touch, og som både taler til de modne smagsløg, der gerne vil have noget genkendeligt og alligevel markant, men som også kunne tænkes at ville tale til de unge generationer, der er vokset op med cider og frugtsmagende dåser med alkoholiske drikke, og som efterhånden får modnet smagsløgene, så de søger oplevelser med mere finesse og klasse.

Slægtskabet mellem Cognac og Calvados

Calvados kommer fra området af samme navn i Normandiet i det nordlige Frankrig. Der laves æblebrændevin over hele verden, men ligesom det gælder for Cognac og Champagne, er det kun vinene fra Calvados, der må hedde sådan. Og det er ikke den eneste sammenligning mellem Cognac og Calvados, for i princippet produceres de to drikke på samme måde. I Cognac bruger man blot grønne druer, mens man anvender æbler i Calvados.

Smagsmæssigt har Calvados naturligvis også en helt anden stil, selvom den er pakket ind i samme destillerede brændevins-stil som Cognac. Den destilleres to gange og når omtrent samme alkoholprocent som Cognac – altså et sted i midten af 40’erne.

Mange forskellige Calvados-typer

Der findes et væld af æblesorter i Normandiet, og derfor vil den trænede smager kunne finde hundredevis af forskelligheder, der adskiller den ene Calvados fra den anden. Også selvom reglerne siger, at der altid skal være 40% søde, 40% bitre og 20% syrlige æbler i en Calvados.

Det er gerne i byerne nær Atlanterhavskysten, at de mest roste producenter holder til, og deres vine bliver inddelt i forskellige klassifikationer.

Klassificering af Calvados

Ligesom med megen anden spiritus findes der både blandet Calvados og årgangs-Calvados. Med mindre der står et årstal på flasken, vil der være angivet en alder, der viser, hvor længe de yngste dele af blendet har lagret. En Calvados Fine har mindst lagret i to år, en Réserve har lagret i tre år eller mere, end VSOP har mindst fire år på bagen, mens en XO mindst har lagret i seks år.

Calvados er som område inddelt i flere appellationer. En af dem hedder blot Calvados, og her siger reglerne, at frugterne skal gære naturligt i 28 dage. I det bakkede Pays d’Auge og det stenholdige Calvados Domfrontais er den naturlige gæring på 42 dage, og mens den minimale lagringsperiode i Pays d’Auge er to år, så skal en Calvados fra Domfrontais mindst lagre i tre år.

Til toppen