Gratis fragt fra 1.499 kr.
Theis Vine
Menu:

Graves – Bordeauxs skjulte perle

I Graves forener man historie, terroir og håndværk i vine, der imponerer med både finesse og værdi for pengene - og det sidste er ikke altid tilfældet i Bordeaux. Med sine grusede jorde, der har givet regionen sit navn, skaber Graves både røde og hvide vine af bemærkelsesværdig kvalitet – ofte i skyggen af naboen Pessac-Léognan, men til priser, hvor man får ekstra meget vinoplevelse i glasset.

Oplev regionen, hvor Bordeaux for alvor begyndte sin vinøse storhed, og hvor druesorterne Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc og Semillon forenes i terroir-drevne vine, der taler til både ganen og sjælen.

Læs mere her
2 Vine
Sorter efter:  
64466 64466_bulk_sale_only_064466_bulk_size_064466_leadtime_1-2 hverdage64466_pim_Udsalgsrul nummer - 564466_review_Falstaff Magazin_90_0-10064466_review_James Suckling_90-91_0-10064466_review_Jeb Dunnuck_90-91_0-100[Vintage:2021]avg_rating:number:90.33[Vintage:2021]before_price:number:229.95[Vintage:2021]before_price_kolli:number:199.95[Vintage:2021]best_price:number:199.95[Vintage:2021]best_price_kolli:number:6[Vintage:2021]breadcrumb:Rødvin / Frankrig / Bordeaux / Graves[Vintage:2021]deduplication_id:64466[Vintage:2021]eligible_for_bonus:boolean:true[Vintage:2021]ep:boolean:false[Vintage:2021]grape:Cabernet Franc[Vintage:2021]grape:Cabernet Sauvignon[Vintage:2021]grape:Merlot[Vintage:2021]leadtime:1-2 hverdage[Vintage:2021]onsale:boolean:false[Vintage:2021]pim_tag:Udsalgsrul nummer - 5[Vintage:2021]recent_sales:number:164[Vintage:2021]volume:number:75area:Bordeauxarea_Bordeauxcountry:Frankrigcountry_Frankrigdistrict:Gravesdistrict_collection_handle_gravesdistrict_Graveseligable_for_discount_codesep_wine_falsefirst_sku:64466gives_bonusgrape_Cabernet Francgrape_Cabernet Sauvignongrape_Merlotis_not_on_salemaker_collection_handle_chateau-villa-bel-airmaker_collection_title_Château Villa Bel-Airpim_Udsalgsrul nummer - 5price_interval:150 - 250 kr.price_interval_150 - 250 kr.producttype:Rødvinproducttype_Rødvinqb_2021_1_229.95_229.95_0.00qb_2021_6_199.95_229.95_30.00reviewedby_Falstaff Magazinreviewedby_James Sucklingreviewedby_Jeb Dunnuckreviewedrating_90reviewedrating_90-91wsi:wsi-12600wsi_wsi-12600 Château Villa Bel-Air
Pris v.
1 stk.
229,95 kr
6 stk.
199,95 kr
Spar 180,00 kr
Pris v.
1 stk.
199,95 kr
12 stk.
179,95 kr
Spar 240,00 kr

Graves – Bordeauxs grusede hjerte

Forestil dig vinmarker, hvor solens stråler reflekteres i grusets varme farver, og hvor Garonne-floden kaster sit bløde lys over rankerne. Her, i Bordeauxs ældste vinområde, begyndte regionens berømte vintradition allerede i 1300-tallet – længe før Médoc blev drænet og forvandlet til vinland. Bordeauxs fantastiske ry for stor vinproduktion blev født i Graves, og det mærkes stadig i vinene, der emmer af autenticitet og terroir.

Hvad gør vinene fra Graves unikke?

Det er først og fremmest grusjorden – "graves" – som har givet området sit navn og sine særlige kvaliteter. Kombinationen af veldrænede gruslag, sand og ler, ofte med kalkstensbund, giver perfekte betingelser for Cabernet Sauvignon, som stortrives i det varme, veldrænede miljø, mens Merlot dominerer i de mere lerholdige parceller. Resultatet? Røde vine med en klassisk Bordeaux-struktur – mørke bær, cedertræ og krydderi, balanceret med finesse og dybde - alt det, vi elsker ved stor rødvin fra Bordeaux.

Men Graves er også noget så usædvanligt som et Bordeaux-område, der ligeværdigt mestrer hvide vine. Sauvignon Blanc og Semillon giver her friske, elegante hvidvine med noter af citrus, stikkelsbær og florale undertoner – ofte med et strejf af kompleksitet fra fadlagring, der løfter dem op i den vinøse superliga.

Hvad spiser man til vin fra Graves?

De røde vine fra Graves egner sig fortrinligt til det klassiske køkken:

  • Rosastegt lam med rosmarin og hvidløg

  • Entrecôte med pommes sarladaises

  • Modne oste som Comté eller Saint-Nectaire

Til de hvide Graves-vine anbefaler vi:

  • Grillet fisk med citron og urter

  • Skaldyr, særligt jomfruhummer eller kammuslinger

  • Let krydrede asiatiske retter, hvor syren og friskheden skærer igennem

Til toppen